Η Ομάδα Συνάντησης NDI – Καλοκαίρι στη Σαμοθράκη αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση συνάντησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, μια εναλλακτική πρόταση διακοπών με βάση τις αρχές και το πνεύμα της NDI, μια πρόταση ελευθερίας, ενεργούς συμμετοχής, χαράς, επαφής με τη φύση, μια πρόταση δημιουργικότητας.

Στόχοι:
Γνωριμία – επαφή με τους συμμετέχοντες και τους εμψυχωτές,
Βιωματική παρουσίαση των αρχών της NDI, επικέντρωση στην ανάδυση και την έκφραση των επιθυμιών των συμμετεχόντων.Η διαμόρφωση του περιεχομένου και της μορφής των συναντήσεων προκύπτουν ως άσκηση ελευθερίας και δημιουργικότητας, χώρου χαράς, έκφρασης και επαφής με τη φύση.Πρωϊνές Συναντήσεις:
Βιωματικά εργαστήρια έκφρασης και επικοινωνίας, χαρακτηριζόμενα από στάση συνοδείας, διευκόλυνσης, ακρόασης, ενσυναίσθησης, γνησιότητας και αποδοχής του άλλου, με βάση το τρίπτυχο:
Ακούω – Προτείνω – Συνοδεύω.


Οι πρωϊνές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες με βασικές θεματικές που προκύπτουν από τις εκφρασμένες επιθυμίες και τα αιτήματα των συμμετεχόντων. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες μέθοδοι – τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν: Βιωματικές ασκήσεις – παιχνίδια για το «ζέσταμα» της ομάδας
Βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας, έκφρασης, επικοινωνίας, ανάπτυξης της δημιουργικότητας.
Μέθοδοι και τεχνικές συνοδείας, ενεργούς ακρόασης και επαναδιατύπωσης (reformulation), με ενσυναίσθηση, γνησιότητα και ανεπιφύλακτα θετική αποδοχή, σύμφωνα με την παράδοση του Κurt Lewin και του Carl Rogers
Μέθοδοι και τεχνικές προερχόμενες από το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού (Ραϊχικές μέθοδοι, Ψυχόδραμα, Κοινωνιόγραμμα, Θεραπεία Gestalt, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, κ.α.)
Μέθοδοι και τεχνικές διευκόλυνσης της έκφρασης και της επικοινωνίας (αυτόματη – αυθόρμητη έκφραση στο γραπτό και προφορικό λόγο, αυτόματη σωματική έκφραση με κίνηση, χορό, αυθόρμητο θέατρο, αισθητική έκφραση, art-therapy κ. α.)
Τεχνικές χαλάρωσης – ενεργοποίησης, μασάζ
Μέθοδοι και τεχνικές που θα ανακύψουν από την εμπειρία, τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα των εμψυχωτών και των συμμετεχόντων.
Βιωματικές δράσεις με στόχο την επαφή με τη φύση, την ιστορία και το νησί της Σαμοθράκης

Απογευματινές συναντήσεις: Συνάντηση όλων των συμμετεχόντων σε ολομέλεια, μοίρασμα, έκφραση, ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων
Παρουσίαση των αρχών της NDI.

Δίνονται Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Προτεινόμενη Διαμονή: Κάμπινγκ Ελεύθερης Διαβίωσης Δήμου Σαμοθράκης
Το κάμπινγκ “Ελεύθερης Διαβίωσης” είναι δημοτικό, 13,8 km από την Καμαριώτισσα (το λιμάνι στο οποίο φτάνει το πλοίο) και 1,2 km απο τα Θέρμα (περιοχή Θέρμα Πλατιά). Σε κάποιους χάρτες αναφέρεται ως “Δημοτικό Κάμπιγκ Πλατιάς”. Το συγκεκριμένο κάμπιγκ βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ένα σχετικά πυκνό δάσος, έκτασης 30 στρεμμάτων. Έχει δέντρα αρκετά ψηλά που προσφέρουν σκιά και δροσιά όλη την μέρα. Ακόμα και στην περίοδο της high season μπορείς πολύ εύκολα να βρεις χώρο για πολλές σκηνές. Η φύση οργιάζει και πραγματικά το μέρος αυτό είναι η χαρά του φυσιολάτρη.

Προτεινόμενες παράλληλες εκδηλώσεις: Μουσική βραδιά, πάρτυ, θεατρικά δρώμενα
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης και στο “Ιερό των Μεγάλων Θεών”
Ορειβατικοί περίπατοι – ανάβαση στις βάθρες και στο βουνό Σάος.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.
Φόρμα Συμμετοχής: https://forms.gle/sME6v9jCkizsoyv38
Επικοινωνία: 6945013229
Δηλώσεις έως και 30 Ιουνίου.
Ορισμένος αριθμός συμμετεχουσών/όντων.

Κόστος: 100 ευρώ

10η Ομάδα NDI στη Σαμοθράκη