Εκπαίδευση Εμψυχωτών NDI

Νέος κύκλος

Διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα 500 ΩΡΩΝ

1ος κύκλος: Εκπαίδευση στην Εμψύχωση και στη Δυναμική των Ομάδων (διετής)

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν:

2ος κύκλος: Εκπαίδευση Συμβούλων Ψυχικής Υγείας (3ετής)

3ος κύκλος: Εκπαίδευση Ψυχοθεραπευτών (4ετής)

***

To πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ψυχολόγους, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, συντονιστές καλλιτεχνικών ομάδων, αθλητικών, εργασίας, ελεύθερου χρόνου κ.ά.) και σε όσους γενικότερα ενδιαφέρονται για θέματα, εμψύχωσης και δυναμικής των ομάδων, ανθρώπινης επικοινωνίας, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην Εμψύχωση Ομάδων μέσω της προσωπικής τους εμπειρίας, βιώνοντας τη φιλοσοφία, τις αρχές και τις μεθόδους της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας(NDI) που εισήγαγε ο Γάλλος καθηγητής Michel Lobrot (Google: Michel Lobrot), στη συνέχεια του έργου του Kurt Lewin (Training Group) και του Carl Rogers (Encounter Group), και δίδαξε στην Ελλάδα ο καθηγητής Κώστας Μπακιρτζής.

Το πρόγραμμα της Εκπαίδευσης Εμψυχωτών αφορά την εκμάθηση μεθόδων και τεχνικών, επιδιώκοντας παράλληλα την απόκτηση πνεύματος και στάσης συνοδείας, διευκόλυνσης, ακρόασης, ενσυναίσθησης, γνησιότητας και αποδοχής του άλλου, εκφραζόμενα από το τρίπτυχο Ακούω – Προτείνω – Συνοδεύω (Μπακιρτζής Κ., 2002, Επικοινωνία και Αγωγή, Αθήνα, εκδ. Gutenberg). Παράλληλα, παρουσιάζονται και εμβαθύνονται οι θεωρητικές και μεθοδολογικές αρχές της Εμψύχωσης και της Δυναμικής των Ομάδων.

Επιστημονικά υπεύθυνος: Κώστας Μπακιρτζής.

Συντονίστρια: Ιωάννα Γκιουλέ.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν και παρεμβαίνουν έμπειροι εκπαιδευτές-εμψυχωτές ΝDI, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επόπτρια του εκπαιδευτικού:

Nicole Habrias, ψυχοθεραπεύτρια, πρ. εκπαιδεύτρια γαλλικού υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού, ειδική της μη κατευθυντικής συνέντευξης και του μορενικού ψυχοδράματος. Εκπαιδεύτρια NDI, στέλεχος Ινστιτούτου ΑGORA Παρισίων.

***

Το πρόγραμμα αυτό της Εκπαίδευσης Εμψυχωτών συνιστά, για όσους θα το επιθυμούσαν, τον πρώτο κύκλο ενός ευρύτερου προγράμματος Εκπαίδευσης Συμβούλων Ψυχικής Υγείας (2+1 έτη), και Εκπαίδευσης Ψυχοθεραπευτών NDI (2+2 έτη)

***

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παρακαλούνται να ζητήσουν συνάντηση γνωριμίας-ενημέρωσης.

 

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικότερα: 

Πρόγραμμα-Εκπαίδευσης NDI

 

Έναρξη νέου κύκλου εκπαίδευσης Εμψυχωτών και Συμβούλων