Ο Στέλιος Γκιουζέπας γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Κλινικός Κοινωνικός Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (1997). και του Μεταπτυχιακού Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων (2002). Με υποτροφία του Α.Π.Θ. και του London School of Economics βρέθηκε για ερευνητική δουλειά πεδίου, το 2000 για έναν χρόνο, στα Πανεπιστήμια Universidad Nacional de San Cristobal de Huamanga, στο Περού και Universidad de La Havana, στην Κούβα.

Έχει εργαστεί σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ και του ΟΚΑΝΑ, στο 18Ανω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στη Θεραπευτική Κοινότητα Καρτερών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι και Επιστημονικά Υπεύθυνος από τον Νοέμβριο του 2014.

Είναι εμψυχωτήs ομάδων και ψυχοθεραπευτής NDI (Non Directive Intervetion – Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα). Γνώρισε την NDI στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων το 1998 και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε στην Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντικότητα με τον Michel Lobrot, την Nicole Habrias Simon και τον Κων/νο Μπακιρτζή. Έκτοτε συνεργάζεται στενά με τον Κων/νο Μπακιρτζή στην υλοποίηση ομάδων προσωπικής ανάπτυξης, ομάδων ψυχοθεραπείας και από το 2011 στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικότητας.

Είναι ιδρυτικό μέλος των:
– Πανελλήνιος Σύλλογος Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας
– Ινστιτούτο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Εφαρμογών της Εμψύχωσης
και μέλος της
– Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος
– και του Διοικητικού Συμβουλίου της Federation Internationale de la Non-Directivite Intervenante (F.I.N.D.I.)

Ο Στελιος Γκιουζέπας, είναι κλινικός κοινωνικός ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ», του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εμψυχωτής, Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής NDI. Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος-ΕΕΨΕ και κάτοχος του European Certificate of Psychοtherapy (ECP) της European Association of Psychotherapy (EAP).

error: Προστατευόμενο περιεχόμενο